Postat av Becka Postat i Trädgård

För bra för att vara sant…

  • visningar814
  • 0kommentarer

Äntligen!

Till slut försvann snön och krokusarna börjar så sakta titta fram under buskarna och i gräsmattan. Det känns helt annorlunda i luften, värmen har kommit. Till och med vinden känns lite varm och jag känner nu att det finns hopp om att våren är på väg. Efter förra inlägget kändes det lite hopplöst och som om jorden ute aldrig skulle tina upp och jag tappade suget på odlandet. De frön jag har tänkt att så inne, tomat, gurka och basilika, har jag fortfarande inte kommit till skott med. Men nu så har motivationen kommit tillbaka, liksom energin. Kan det vara tack vare ljuset och värmen?

Krokusarna är små kämpar

Idag fick jag äntligen tummen ur att testa att plantera gula ärtor. Det kommer (förhoppningsvis) att bli ärtskott som vi kan ha i sallader. När jag har sökt information om hur man ska plantera detta har jag förstått att det måste vara ekologiska gula ärtor. Dessa köper man i vilken mataffär som helst. För de som inte är ekologiska kan innehålla ett ämne som gör att de inte vill gro. Detta gäller så gott som alla vanliga matprodukter man vill plantera, till exempel ingefära. Jag väntar med spänning på resultatet och kommer uppdatera här så fort det händer något i burkarna.

Enligt väderprognosen ska vädret i helgen bli superbra. Då är min plan att jag ska kunna så en mängd olika grönsaker och kanske även gräva ner potatisen.

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet